Szöulban bemutatkozott a Hyundai új teherautója is



A Hyundai Motor haszongépjármű részlege a 2013-as Szöuli Autószalonon bemutatta a vállalat új Xcient modelljét.

A 2006. óta piacon lévő Trago utódja dinamikus formavilágával, kategóriájának legkiemelkedőbb gazdaságosságával és tágas kabinjával a vállalat szerint új mércét állít fel a nehéz tehergépkocsik piacán. Az új modell elnevezése is erre utal, hiszen az XC a legnagyobb használatos mértékegység, míg a „cient” a gazdaságosságra (efficient) utal.


„Az Xcient a Hyundai Motor kiválóságra és technológiai innovációra törekvésének újabb eredménye.” – mondta Hanyoung Choui, a Hyundai Motor elnök-helyettese. „Hiszünk abban, hogy új modellünk hozzásegít minket ahhoz, hogy a haszonjárművek területén is az élvonalba kerülhessünk.”

A 200 milliárd wonos fejlesztéssel három év alatt létrejött új Xcient szinte bármilyen felépítménnyel elérhető és tervezésének első pillanatától a vásárlók igényei és a világpiaci trendek álltak a fejlesztők fókuszában.


A teherautó széles hűtőrácsa magabiztos megjelenést kölcsönöz, míg az oldalvonalak merész, kifinomult képet sugároznak. A kabin magassága 330 milliméterrel 1895 milliméterre növekedett, így a sofőröknek még több hely jutott. A kabinban elhelyezett ágy szélességét 650-ről 800 milliméterre növelték, miközben az 1046 literes tároló még több kényelmet és helyet biztosít a hosszú utazások során.

Az Xcient kétféle dízelmotorral rendelhető: 10 literes H-engine, amelynek maximális teljesítménye 420 lóerő, nyomatéka 1960 Nm és egy ugyanekkora Powertech erőforrás, amelynek teljesítménye 520 lóerő, nyomatéka pedig 2500 Nm.

Az erőforrások fejlesztésének köszönhetően a modell üzemanyag-fogyasztását hét százalékkal sikerült javítani az elődhöz képest. A továbbfejlesztett komponenseknek köszönhetően emellett az Xcient sokkal tartósabb is lesz, amely jelentős költséghatékonysági előnyökkel jár.

Az Xcient olyan kényelmi felszerelésekkel rendelkezik, amelyeket először alkalmaznak haszonjárművek fedélzetén. A vezetőülés fűtése-hűtése mellett levegőztethető is, nyomógombos az indítás, valamint a Hyundai Blue Link telematikai rendszere első alkalommal költözött be a vállalat haszonjárművébe.

A Hyundai Xcient az év második felében kerül forgalomba és mintegy 60 ezer példány eladását tervezik 2017-ig. Az értékesítési stratégia részeként a vállalat bemutatókat szervez többek között olyan célpiacokon, mint Peru, illetve Oroszország.  

Az Xcient mellett a Hyundai a 2013-as Szöuli Autószalonon nyolc különböző haszongépjármű modellt állított ki, többek között a vállalat CNG hibrid és elektromos autóbuszát.


Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei