GENF 2013: Az okostelefonok jövőbemutató integrálása a jövő Hyundai modelljeiben


(Sajtóközlemény) A Hyundai a 2013. évi Genfi Autószalonon mutatta be a jövőre vonatkozó elképzeléseit, demonstrálva, hogy a személyes elektronikai berendezések Hyundai járművekbe történő integrálása milyen előnyökkel járhat a tulajdonos, illetve a vezető számára.

Az LG Electronics vállalattal közösen gondozott, innovatív konnektivitási koncepció bemutatására egy háromajtós, új generációs i30 modell szolgál: a Hyundai ennek segítségével demonstrálja, hogyan válnak a jövőben az okostelefonok modelljei szerves részévé, hogy praktikusabb, személyre szabott, élvezetes utazási élményt szavatoljanak.

A Hyundai projektjében használt okostelefon képes az ajtózárak oldására, illetve a jármű beállításainak automatikus személyre szabására, például az eltárolt rádióadók felülírására, a navigációs beállítások módosítására, a menü megjelenésének egyéni beállítására, és számos további paraméter testre szabására.


A középkonzol egy adott pontjára helyezve az okostelefon vezeték nélkül tölthető, így nem szükséges az utasteret kábelekkel elcsúfítani.

A rendszer egyedülálló módon, a világon elsőként használ vezeték nélküli MirrorLink funkciót, amelynek segítségével a vezető az i30-as modell 7 colos, nagy felbontású, színes, kapacitív érintőképernyőjén keresztül vezérelheti okostelefonját. 



A vezető vagy utasa hozzáférhet a telefonkészülék navigációs funkcióihoz, az olyan, internetes alapú szolgáltatásokhoz, mint az e-mail, a telefonkönyvi bejegyzésekhez és hívásnaplókhoz, valamint a videókhoz és egyéb multimédiás tartalmakhoz.

A Hyundai alkalmazás révén a tulajdonosok a távolból is felvehetik a kapcsolatot járművükkel: ellenőrizhetik, hogy az autó be van-e zárva, illetve hogy a fényszórók le vannak-e kapcsolva. A Hyundai alkalmazás arra is képes, hogy közvetítse a tolatókamera képét a felhasználó telefonjára.

Amennyiben a tulajdonos következő utazását szeretné megtervezni, az alkalmazás segítségével a távolból ellenőrizheti autója üzemanyag- és olajszintjét, valamint a rendelkezésre álló hatótávolságot. Ezenfelül, az előző útszakaszra vonatkozó fogyasztási adatok is megtekinthetők.


További kényelmi szolgáltatásként az alkalmazás képes a távolból ellenőrizni az gumiabroncs-nyomást és az utastér hőmérsékletét, valamint a Google Maps segítségével a lehető leggyorsabban elvezetni a tulajdonost autójához.

„A Hyundai arra törekszik, hogy még praktikusabbá, még kényelmesebbé, még személyesebbé tegye a személyes mobilitást, és ennek során a csatlakoztathatóság még magasabb szintjét valósítsuk meg. Ez a projekt is azt bizonyítja, hogy az okostelefonok Hyundai modellekbe történő integrálása ösztönösen kezelhető, sokoldalú, könnyen felhasználható előnyöket hozhat – pontosan olyat, amilyet a Hyundai tulajdonosok elvárnak” – emelte ki Seungwook Yang, a Hyundai Motor Europe műszaki központjának elnöke.

Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei