A Hyundai csoport jelentős mértékben hozzájárul Európa gazdaságához



Európa vezető gazdasági tanácsadója, a London Economics legújabb felmérésében megerősítette, hogy a Hyundai Motor Group jelenléte jelentősen hozzájárul az európai gazdasági élethez.

A „Hyundai és a Kia európai jelenlétéből származó gazdasági és társadalmi előnyök” címen megjelent jelentés szerint közel 268 ezer európai ember köszönheti munkáját a két koreai márka jelenlétének. Emellett a Hyundai és a Kia márkákra kivetett vámok, értékesítési és bevételre számított adók nagyságrendje a 2011-es év során majdnem 1,7 milliárd euróra rúgott, amellyel tovább erősítette a régió gazdaságait.


A Hyundai csehországi, Nosovicében és a Kia szlovákiai Zsolnán létesített gyárai együttesen 4,8 milliárd euró értékben használnak fel beszállítói termékeket, amelyek 72 százaléka, azaz 3,4 milliárd eurónyi termék Európából származik. A jelentés arra is rámutat, hogy a Hyundai motor Group teljes értéklánca a termékfejlesztéstől a kész termék elosztásáig Európán belül található. A teljes Európai Unióban és az EFTA (Európai Szabadkereskedelmi Társulás) tagállamokat lefedő értékesítési hálózat további 2 milliárd euróval gazdagítja az európai GDP-jét.


„Ez a jelentés megerősíti a Hyundai Motor Group Európa, az európai emberek és gazdasági élet iránti egyre erősödő elkötelezettségét.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Cégünk több millió euró értékű régiós beruházásai révén termékeink és szolgáltatásaink minősége sokat fejlődött és új lehetőségeket teremtett a közvetlen és közvetett foglalkoztatás terén. Pontosan ennek nyomán hosszútávon sikeresek szeretnénk lenni Európában, hiszen embereink és tevékenységünk Európa szívében találhatóak.” – tette hozzá Rushforth.  


„Túl azon, hogy több, mint negyedmillió közvetlen és közvetett munkahelyet hoztunk létre Európában, a Hyundai Motor Group professzionális képzéseket és fejlesztéseket is kínálunk európai dolgozóink számára, amelyek központjában az oktatási tevékenység és a társadalmi jólét megteremtése áll.” – mondta Michael Cole, a Kia Motors Europe ügyvezetője. „Évről évre növekvő európai termelésünkkel és piaci részesedésünkkel büszkék vagyunk arra, hogy a London Economics jelentése alátámasztja hozzájárulásunkat az európai gazdaság növekedéséhez.”

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei