A Hyundai ismét támogatja a kínai elitet



A Hyundai Motor arra törekszik, hogy a kínai piac legfontosabb trendformáló közössége, a kommunista pártvezetők kedvében járjon.

A koreai autógyártó ugyanis zászlóshajójából, a Sonata modellből idén a tavalyi évhez hasonlóan mintegy 50 darabot adott a pártvezetők részére, hogy azok kényelemben utazhassanak Kína két legfontosabb politikai összejövetelére.  

Miután ugyanis a múlt hét vasárnapján lezajlott a Kínai Néppárt kongresszusa, ma pedig megtartják a 12. Országos népi Gyűlést Pekingben, ahol Hu Jintao elnök és a kommunista párt főtitkára, Xi Jinping is részt vett.    


A Sonata modelleket magas rangú tartományi vezetők részére kínálták fel, amellyel a gyártó versenyre kelt konkurenseivel a média figyelmének felhívására. „Immáron második éve szállítjuk autóinkat ezekre a fontos politikai eseményekre, amellyel biztosítjuk a márka iránti figyelmet és egyben bizonyítjuk annak magas minőségét.” – mondta az 50:50 százalékban állami, illetve a koreai cég tulajdonában álló Beijing-Hyundai egyik munkatársa, majd hozzátette: „Előbb a taxik között kopogtattunk, most azonban már a kínai elit köreiben bizonyítjuk a márka prémiumos jellegét.”

A Hyundai ugyanazt a stratégiát követi, mint a német Volkswagen, amely az elsők között lépett be a kínai autópiacra és sikeresen tudta növelni a márka megítélését. Elsőként a német-kínai vállalat szállított Audi luxusautókat a kínai vezetők részére, amellyel biztosították a márka elismertségét.

A Beijing-Hyundai kihasználja a pártvezetők támogatását, valamint a kínai autópiac bővülését, a vállalat vezetői szerint ugyanis a jövőben további prémium limuzinokat bocsátanak a magas rangú állami vezetők rendelkezésére hivatalos használatra. Ezek között lesz a Hyundai Sonata is, amelyből tavaly több, mint 100 ezer példány talált gazdára Kínában.

Forrás: chinadaily.com.cn

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei