Túl könnyen lophatóak a Hyundai modellek Kínában



Sok autótulajdonos bírálja a Beijing-Hyundait, mivel a Verna modell hiányos lopásgátló rendszere miatt az autótolvajok kedvencévé vált.

A fővárosban egyelőre még nem, ám a Szecsuán tartományhoz tartozó Chengdu városában élő Verna tulajdonosok arról panaszkodnak, hogy egyre nagyobb a modell népszerűsége a tolvajok körében, amely miatt a biztosítótársaságok már nem is kötnek lopásbiztosítást az autókra.  

A Chengdu Daily napilap szerint a Verna magasan vezeti ugyanis a lopási statisztikákat a városban, ugyanis a rendőrség csak 2012-ben több, mint 120 Verna eltulajdonításáról rendelkezik adatokkal. Idén január 16-án hat ilyen autónak kelt lába a város egyik kerületében. 


Egy névtelenségbe burkolózó belső informátor szerint a Beijing-Hyundai értesült az esetekről és vizsgálja azok lehetséges okait. "A Beijing-Hyundai egy szakértőkből álló csapatot küldött Chengduba, hogy kivizsgálja az ügyet, addig pedig ingyenes kormányzárat adnak minden Verna tulajnak. Nem teszünk országos lépéseket addig, amíg nem kapjuk meg a jelentést az ügyben." - mondta az informátor, majd hozzátette: "A Vernák egy részében van indításgátló. Amelyekben nincs ilyen, azok tulajdonosai vigyázzanak, hová parkolnak".

A 21 éves Huang Junwen néhány napja vesztette el a Vernáját. "A lakásomhoz közel parkoltam le az autót, majd másnap reggel vettem észre, hogy eltűnt." . mondta Huang, aki szerint a hiányos motorblokkoló elektronika miatt sikerült elvinni az autóját.


Az elektronikus indításgátló feloldásához egy megfelelő chippel rendelkező kulcs szükséges, így biztosítva azt, hogy csak a tulajdonos legyen képes beindítani a motort. A Verna modell ára 65 ezer és 107 ezer jüan között van és csak a legjobban felszerelt autók rendelkeznek indításgátlóval.

A megkérdezett két biztosítótársaság, a Ping An és a Sunshine cég sem köt immár lopási védelmet tartalmazó szerződést a Chengdu városában élők Verna modelljeire. "Ezen csak pénzt vesztenénk, így behúztuk a féket." - mondta a Sunshine biztosító egyik alkalmazottja. 

Forrás: globaltimes.cn

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei