GENF 2013: A Hyundai Genfben leplezte le a továbbfejlesztett i20 WRC modellt


(Sajtóközlemény) A Hyundai Motorsport GmbH újabb fontos lépést tett a FIA Rali Világbajnokságban történő részvétele felé azáltal, hogy a mai napon Genfben leleplezte a legújabb specifikációjú i20 WRC versenyautót.

A Hyundai teljes erőbedobással készül arra, hogy 2014-ben bemutatkozzon a FIA Rali Világbajnokságban, és ennek keretében ezt az évet a privát tesztekre és a további fejlesztésekre szánja, hogy végül megépíthesse versenyre kész, WRC - specifikációjú i20-asát. Az autó első változata tavaly szeptemberben, Párizsban mutatkozott be, a legfrissebb verzió ahhoz képest számottevő eltérést mutat a karosszériaelemek és a felfüggesztés terén. Ezek a módosítások a Hyundai Namyang-i (Korea) K+F létesítménye és a frissen megalapított, Michel Nandan WRC-veterán által vezetett, Alzenau-i (Németország) Hyundai Motorsport GmbH közötti együttműködés eredményei.


Az új specifikációjú Hyundai i20 WRC emellett megjelenésében is lenyűgöző lett: megújult fényezése a Hyundai kék színének dinamikus alkalmazása mellett a koreai népi költemény, a Hunminjeongeum írásjegyeit is felhasználja. Ez a versenyfestés a WRC izgalmát és dinamizmusát a Hyundai márka koreai gyökereivel ötvözi.

A kinevezése óta eltelt két hónap alatt Michel Nandan csapatfőnök arra fordította figyelmét, hogy az Alzenau-i létesítményben létrehozza a Hyundai WRC csapat magját: műszaki, logisztikai és motorsport szakembereket toborozott a gyári csapatba, amely hamarosan megkezdi az i20 WRC intenzív tesztprogramját, hogy a bevezető évadra készülve felgyorsítsa az autó fejlesztési folyamatát.


„Izgalmas WRC programunk legelején járunk még csupán, ezért az autó és a csapat számára egyaránt rendkívül gyors és izgalmas a fejlődés üteme. Az i20 WRC legújabb verziójánál az aerodinamikai aspektusra koncentráltunk, és elsősorban a jármű hűtési rendszereit igyekeztünk tökéletesíteni. Új hátsó szárnya és első légterelője friss külső megjelenéssel ruházta fel az i20 WRC-t, miközben a felszín alatt tovább fejlesztettük a futómű jellegzetességeit és a felfüggesztés merevségét. Mindezen munkák a hamarosan következő, strukturáltabb tesztprogramot készítik elő. Az autó és az Alzenau-i csapat vonatkozásában egyaránt rendkívül fontos alapokat kell még lefektetnünk. 

A semmiből létrehozni egy új motorsport létesítményt ambiciózus és különleges sikerélménnyel kecsegtető feladat. Belekezdtünk a toborzási folyamatba, és máris egy sor olyan meghatározó személy erősíti a csapatot, akik jelentős rali és motorsport tapasztalattal bírnak. Gyorsan felépül a csapat infrastruktúrája, és örömmel mondhatom, hogy minden a tervek szerint alakul.

A Hyundai visszatért a rali világbajnokság színterére, hogy megcsillogtathassa műszaki felkészültségét a világ egyik legkeményebb versenysorozatában. Végső célunk a győzelem, ám tisztában vagyunk azzal, hogy addig még nagyon komoly versenytársakkal kell megbirkóznunk és számtalan akadályt kell leküzdenünk. Ezt az évet arra használjuk, hogy megteremtsük csapatunk stabil alapjait, ám bízunk benne, hogy 2014 közeledtével gyorsan juthatunk majd előre” – foglalta össze Michel Nandan, a Hyundai Motorsport Team csapatfőnöke.





Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei