Kémfotókon a négykerék-meghajtású Genesis és az új Equus



A Hyundai megújítja luxusautó-kínálatát, amelynek során teljesen új Genesis érkezik és modellfrissítést kap az Equus, amelyek tesztpéldányait a világ különböző pontjain tesztelik.

Legutóbb a svédországi zord télben kapták lencsevégre a Hyundai Genesis második generációját, ahol éppen a modell hidegtűrő képességét tesztelték a mérnökök. Ilyen fotókat már korábban is sikerült készíteni a modell korábbi prototípusairól, ám a mostani képek azért különlegesek, mert a fényképésznek sikerült ráközelíteni egy, az ablakon felejtett gyártási matricára.


Ezen matricán szereplő betűk és számok alapján egyértelműsíthető, hogy az adott példány négykerék-meghajtással rendelkezik, amely újdonság a jelenlegi, kizárólag hátsókerék-meghajtással rendelhető Genesishez képest. Az új opció a vezethetőség mellett nagyobb piaci előnyhöz juttathatja a modellt havas vidékeken.


A matricán az autó motorját is feltüntették, a prototípust a Genesis jelenlegi generációját is mozgató közvetlen befecskendezéses, 3,8 literes V6 motor mozgatta. Erre alapozva várható, hogy az új modellben emellett megtartják a Genesis R-Spec 429 lóerős, V8-as ötliteresét is, azonban a pletykák szerint a jelenlegi nyolcofokzatú automatát egy 10 fokozatú válthatja.  


Eközben Dél-Kaliforinában az Automotive.com újságírója egy, a Hyundai Motor America központjától nem messze fekvő parkolóban felfedezte a Hyundai Equus egy igen erősen álcázott tesztpéldányát. Az újságíró azonnal észrevette a limuzin szárnyas emblémáját a keréktárcsákon és megfigyelte a még előkelőbb megjelenést kölcsönző, átdolgozott első hűtőrácsot.


Minden bizonnyal a Hyundai javítani fog a modell felszereltségén, viszont motorjai változatlanok maradnak, hiszen azokon már a múlt évben fejlesztettek.  

Forrás: motortrend.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei