Személyautók után kamiont is fejleszt a Hyundai


A Hyundai fejlődése az elmúlt időszakban a személyautók körében mutatott páratlan fejlődés jegyében telt. A koreaiak most azonban a nehéz-gépjárművek között is szerencsét próbálnak.

Az autógyártók a hideg évszak beköszöntével előszeretettel tesztelik legújabb modelljeiket az északi sarkkörön túl. A személyautók mellett itt fejlesztik, tökéletesítik a tehergépjárművek prototípusait is, amelyek között legutóbb egy nem szokványos márka tűnt fel. A pletykák szerint a lencsevégre kapott prototípus nem más, mint a Hyundai új tehergépkocsi modellcsaládjának egyik tagja.


Miután a konkurens Daewoo Truckot a Tata 2004-ben átvette és 2005-ben a Novus, majd 2009-ben a lényegesen korszerűbb Prima sorozattal kedvező fogadtatásra talált a nemzetközi piacon, így a személyautó-piacon rendkívül sikeres Hyundai a haszonjárművek terén is komoly fejlesztésekbe kell kezdjen. A vállalat jelenlegi nehéz teherautóit, a HD450 és a HD1000 modelleket hathengeres 11 149 és 12 300 köbcentis motorok hajtják, teljesítményük 340 és 410 lóerő.


Miután a Hyundai a személyautók terén sikeresen nemzetközivé fejlődött, a koreaiak figyelmüket egyre inkább a haszonjárművek felé fordítják, amelynek egyértelmű jele a most napvilágot fotó az európai télben tesztelt modellről. Feltételezhető, hogy a Hyundai új modellsorozatának kifejlesztésénél figyelembe veszi a mostani és a jövőbeni emissziós előírásokat és az új modellcsalád motorjait ezeknek megfelelően fejleszti. A Hyundai Motor Company európai központja annyira visszafogottan reagált a teherautók fejlesztése téma felvetésére, hogy az felér akár egy beismeréssel is.    


Izgalmas lehet majd, mely exportpiacokra szánja a Hyundai ezen modelljeit. Európában eddig a Hyundai teherautói csak néhány déli és délkeleti államban jelentek meg elsősorban a HD45 és HD78 modellekkel, amelyek a Fuso Canter és az Isuzu N szériájával versenyeznek. Mivel a létező modellek igen gyenge eredményeket produkálnak, így az erős konkurenciát figyelembe véve biztosra vehető, hogy a Hyundai rövid időn belül a teljes haszonjármű-kínálatát átalakítja és azt elsősorban Közép-Európában piacra dobja.

Forrás: verkehrsrundschau.detrucksplanet.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei