Áprilisban érkezik az új ix45!


A Hyundai egy amerikai autós magazinnak elismerte, hogy minden valószínűség szerint az áprilisban megrendezésre kerülő New-York-i Autókiállításon hull le a lepel a Santa Fe/ix45 legújabb generációjáról.


A 2007-től kapható jelenlegi Santa Fe modell 2010-ben kapott egy jelentősebb frissítést. A közepes méretű Hyundai hobbiterepjárót az idei New York-i Autókiállításon váltja az immár harmadik generációs modell és az új típus értékesítése Amerikában várhatóan az év végén kezdődik meg.  


A részleteket egyelőre még nem közölte a gyártó, ám a tesztelésre készített prototípusokat gyakran fotózták le az elmúlt időszakban. A modell külső és belső formaterve várhatóan a Hyundai új dizájnnyelvét, a folyékony szobrászatot követi majd és az is biztosnak látszik, hogy az új modell kevéssel nagyobb lesz, mint a jelenlegi Santa Fe.


Pletykák szerint az új terepjáró megtartja a jelenlegi hajtásláncot és motorkínálatot, ám azok teljesítményén és legfőképpen hatékonyságán javítanak majd. Ezenkívül lehetséges, hogy az új modellhez turbófeltöltéses négyhengeres erőforrások is elérhetőek lesznek.

Forrás:  wot.motortrend.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei