A Hyundai Mobis szállít alkatrészt a GM, Chrysler autóiba



A Hyundai vállalatcsoport Mobis névre hallgató alkatrészgyártó vállalkozása alkatrészellátási szerződést írt alá az amerikai GM és Chrysler autipari vállalatokkal 1,07 milliárd dollár értékben. Ez a második legnagyobb ilyen jellegű szerződés, amelyet a vállalat egy idegen alkatrészgyártóval kötöttek. 

A Hyundai Mobis integrált közékonzoli ellenőrző rendszerrel látja el a jövőben a GM-et, mely alkatrész a multimédiás eszközök egyik kulcsfontosságú eleme. Ez egy igen értékes termék, melyet a magasabb kategóriájú autókba építenek be, éppen ezért csupán néhány vállalat képes az ilyen jellegű alkatrész tömegtermelésére.

A Chrysler számára LED hátsó lámpatesteket fog készíteni a Hyundai Mobis, melyek hatodával energiatakarékosabbak, mint hagyományos égővel felszerelt társaik, és emellett élettartamuk nyolcszorosa azokénak.

"Az igen erős ártárgyalások során olyan nagy versenytársakat köröztünk le, mint a Delphi." - mondta a Hyundai Mobis képviselője.

A Hyundai Mobisnak nem ez az első hasonló beszállítói tevékenysége, 2009-től a Daimler számára audiórendszereket és intelligens akkuszenzorokat, a BMW-nek hátsó lámpatesteket, a Volkswagennek, Mitsubishinek és a Subarunak lámpákat, a GM-nek pedig kézifékeket gyárt. 

A Hyundai Mobis történetének legnagyobb beszállítói szerződését 2009-ben kötötte, amikor a Chrylser számára 2 milliárd dollár értékben szállított futóműalkatrészeket.

Természetesen a vállalat fő profilja továbbra is a Hyundai és KIA márkák alkatrészellátása marad. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei