A Hyundai Motor elnök-helyettese a harmadik legnagyobb értékpapír-vagyonnal rendelkezik


A Hyundai Motor elnök-helyettese Dél-Korea harmadik leggazdagabb embere, legalábbis ami az értékpapírban befektetett vagyonát illeti, amelyet a vállalat részvényei iránti hatalmas kereslet miatt ért el.  

Eui-sun Chung, a Hyundai Motor elnöke, Mong-koo Chung egyetlen fia átszámítva 3,21 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik egy kutatóintézet információi szerint.

Ezzel az eredményével az ifjabb Chung Kun-hee Lee, a Samsung Electronics elnökének vagyona mögött áll. Lee Dél-Korea egyik legsikeresebb vállalkozójaként 9,77 milliárd dollár körüli vagyonnal rendelkezik.

A kutatóintézet szerint az ifjabb Chung vagyona a különböző Hyundai leányvállalatok részvényáraiban bekövetkezett 682,8 milliárd won emelkedés hatására növekedett meg, az autóipari vállalat múlt évi szenzációs teljesítményének köszönhetően.  

A Hyundai a Hyundai Motor Group zászlóshajója, amely a világ ötödik legnagyobb autóipari vállalkozása jelenleg.  

Ez az emelkedés a kutatóintézet szerint a legnagyobb mértékű ilyen irányú változás volt a vizsgált 1819 vállalat között. Chung ezzel az eredményével az ötödik leggazdagabb eszközvagyonnal rendelkező koreai személy.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei