Új meghajtási rendszert kapott az ix35


Mostantól a Hyundai kompakt terepjárója, az ix35 új, Dynamax összkerékhajtási rendszerrel rendelkezik.

A Hyundai szerint a megcsúszásra működésbe lépő összkerékhajtási rendszer segítségével a vezetési élménye tökéletesebb, mivel ideális nyomatékot biztosít az első, illetve hátsó kerekek meghajtására.

Ezen feladatok végrehajtására egy intelligens vezérlőegység a menetadatokat folyamatosan ellenőrzés alatt tartja és századmásodpercek alatt reagál a jelzésekre, melyek hatására a Dynamax rendszer késlekedés nélkül tud minden helyzetben megfelelő tapadást biztosítani. Az első-hátsó kerekekre jutó nyomatékelosztás megfelelő mértékéről egy elektrohidraulikus lamellás kuplungszerkezet gondoskodik.  

Mivel az ix35 4WD alaphelyzetben elsőkerék-meghajtásos járműként viselkedik, így a kategóriájában az egyik legjobb üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással büszkélkedhet. A Dynamax rendszer egy másik előnye az autó megnövekedett kanyarstabilitása: a nem kívánt nyomaték az első és hátsó tengelyek között elosztásra kerül, így az alulkormányozottságot, illetve túlkormányozottságot megszünteti. Emellett a rendszer remek hűtőrendszerrel rendelkezik, mely megakadályozza a kuplung túlhevülését.

Németországban az ix35 2010. évi bevezetését követően több, mint 25 ezer darab kelt el, tavaly 9. helyen végzett a SUV kategóriában.

Forrás: dmm.travel

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei