Az Eon az Atos Prime legnagyobb riválisa Indiában


A Hyundai India tavaly októberben még úgy nyilatkozott, hogy legújabb kisautója, az Eon további piaci részt biztosít a márka számára és legnagyobb vetélytársa a Maruti Alto. Mára azonban kiderült, hogy ez nem egészen így történt.

Miközben az Alto ugyanis az elmúlt hónapokban rekordeladásokat könyvelhetett el, az Eon szép eladási számai sehol sincsenek a Marutihoz képest. 2011. novemberében és decemberében 24-24 ezer , míg 2012. januárjában 32 ezer darab Maruti Alto kelt el Indiában  

Ugyanezen időszak alatt a Hyundai Eon 7418, 6223, illetve 7344 darabos értékesítést produkált. Ezek az Alto eladásainak csupán harmadát teszik ki, ami nem véletlen. A Hyundai ugyanis minden valószínűség szerint nem az Alto vevőköréből toboroz vevőket, hanem az Atos Prime vevőiből. Ez pedig az autós kannibalizáció mintapéldája, hiszen egy márkán belüli két típus küzd a vevőkért. Jelen esetben pedig a vadonatúj, jól felszerelt, formás Eon modellnek minden esélye megvan arra, hogy az öregedő Atos Prime vevőit elcsábítsa.    


Az Atos Prime (Santro Xing) eladásai ugyanis drasztikusan csökkentek az elmúlt időszakban: 2011. októberében a típus történetének legalacsonyabb eladását könyvelhette el 3141 darabbal, amely az Eon bemutatása előtti 7000 darabos átlagos Atos eladás fele csupán.


Mindeközben Algériában bemutatták az új kisautót, mely az ottani piacon leváltja az addig forgalmazott Atos Prime modellt. Erre utal a mini helyi elnevezése is, ott Atos Eon néven fut majd.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei