A Ford vezető tervezője a Hyundai-t kritizálja


A Ford vezető tervezője, J. Mays szerint a Hyundai által kidolgozott folyékony szobrászat egyáltalán nem prémiumos, sokkal inkább harsány, kirívó, amely hosszú távon nem tartható fenn.

Miközben azt állította, nem kritizálja a Hyundai-t, Mays mégis úgy hangzott, mintha épp ezt tenné, amikor felvázolta a Ford új – még el nem nevezett – formafilozófiáját.  

Mays a beszélgetés közben akkor keveredett a Hyundai stílusába, amikor azt ecsetelte, a Ford tervei szerint az új modelljei kinézete prémiumos benyomást kell keltsen prémium ár nélkül.


„Úgy érzem, a prémium hatásnak nem kell üvöltenie, a prémium lehet csendes is. Van rengeteg elképesztő formaterv mindenfelé. Nem kritizálom a Hyundai-t, az egy másik elgondolás, ám szerintem túllőttek a célon, az ő dizájnjuk harsány, kirívó. Nem hiszem, hogy ez prémium hatású volna, nem hiszem, hogy ez beválna.”

Mays lelkesedése a téma iránt akkor is folytatódott, amikor arról kérdezték, mit gondol arról, hogy a Hyundai tervezőit a Kuga ihlette az ix35 tervezésekor.

„Mi tudjuk, hogyan kell prémium autót készíteni, a Hyundai viszont szerintünk nem tud. Így mi készítettünk prémium autókat, majd kiderül, ezt le tudják-e másolni.” – mondta Mays.

Mays lelkesedése elsősorban a Ford által Detroitban bemutatott Ford Fusion miatt lehetett egy kicsit eltúlzott, amely modell Európában nemsokára leváltja a Mondeo-t is.

Bővebben: smh.drive.com.au

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei