A Hyundai nyilvánosságra hozta brazil terveit


A koreai autógyártó átveszi a márkával kapcsolatos brazil tevékenységet, melyet korábban kizárólag a Caoa csoport végzett. A Hyundai Motor Brazil jelenleg közösen működteti a márka képviseletét az országban.

1999. óta a Carlos Alberto de Oliveira Andrade üzletember által vezetett Caoa csoport a koreai márka hivatalos helyi képviselője, illetve a Brazíliában található 200 márkakereskedés közül 80-at szintén ez a csoport üzemeltet.  


A márka számára 2012. kulcsfontosságú év lesz Brazíliában, hiszen miután a Hyundai gyárat épít Piracicaba városában, szükséges a Caoa vállalattal történő megállapodás átformálása is.

A gyár 80 százalékban már elkészült. „Jelenleg a gépek beépítése zajlik, illetve a leendő alkalmazottak kiválasztása történik. Május közepén kezdődik meg az összeszerelés tesztelése. Még hosszú folyamat áll előttünk a gyár megnyitásáig, mely egy teljesen új modellt fog készíteni, ez azonban időt vesz igénybe.” – mondta Maurice Jordan, aki hozzátette, a gyár valószínűleg 2012. novemberében nyitja meg kapuit.


Ahogy arról már korábban beszámoltam, a Piracicaba üzemben egy új kompakt kisautó fog legördülni a futószalagról, melynek gyári kódneve „HB”. Az autó tervezésekor a helyi igények kielégítésére helyezték a hangsúlyt, melynek közvetlen versenytársa a FIAT Palio, Volkswagen Fox, valamint a Renault Sandero lesz. Két motorral készül majd az üzemben: egy 1,0 literes, illetve egy 1,6 literes, alkoholos üzemre is felkészített erőforrások lesznek elérhetőek manuális, illetve automata váltóval. A kisebb erőforrás háromhengeres, melyet a KIA is használ a Picanto modellben, míg a nagyobbik a KIA Soulban is szolgál.

Maurice Jordan is megerősítette, hogy a Hyundai két további modell bevezetését tervezi, melynek ugyancsak a „HB” modell lesz az alapja. 2013-ban egy lépcsőshátú változat érkezik, míg 2014-ben egy kompakt hobbiterepjáró mutatkozhat be a kisautó alapjain.


A Hyundai Motor azt is megerősítette, hogy az új modell világpremierje várhatóan a St. Paul Nemzetközi Autószalonon lesz Brazíliában idén októberben. Az értesülések szerint jó esély van arra, hogy a Latin-Amerika legnagyobb autós seregszemléjén a Hyundai Motor a Caoa csoporttal közösen egy hatalmas kiállítóteret bérel az esemény tiszteletére, ahol közösen mutatják be a világnak a vadonatúj „HB” modellt.

A Hyundai Motor Brazil azt is közölte, hogy az új modellt nem i15 néven fogják árusítani. „Az „i” modellpaletta az európai piacon bevezetett i30 modelltől indult és olyan modellekkel folytatódott, mint az i10, i20, illetve az ix35. A Hyundai „HB” kódnéven futó járműve egy eddigi teljesen új platformra épülő modell lesz, melyet bemutatása után két évig kizárólag a brazil piac ellátására termelnek.” – mondta  Jordan. Habár még nincs végleges neve a „HB"-nak, a betűk és számok kombinációja megmaradhat.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei