Növelik a termelést a kambodzsai üzemben


A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy 160 százalékkal növeli a termelést a kambodzsai Koh Kong tartományban található összeszerelő üzemében a következő két év során. Erről Lim Visal, a Hyundai kambodzsai partnere a Camko Motor Company vezetője beszélt.

A növelésre azért van szükség, mert az előrejelzések szerint az elkövetkező években növekedni fog a gépjárművek iránti kereslet a térségben.

A Hyundai Koh Kong üzeme 2011. januárjában kezdte meg működését és 2011. során 300 új személygépkocsi és haszonjármű hagyta el a gyárat. A termelés nagyságát 2013-ra 800 arabra kívánják növelni.

Habár a királyságban hosszú ideje tradíciója van a saját motorgyártásnak, a helyi autó-összeszerelés viszonylag fiatal iparág. Lim Visal azonban bízik a gazdasági fejlődésben, mely a termelés növelését megalapozza.

„A fejlődés során egyre inkább elmozdultak az alacsony hozzáadott érték alapú termelésről a magas hozzáadott érték alapú termelés felé.” – mondta. Ahogy a termelési költségek emelkednek Kínában, Thaiföldön és Vietnamban, egyre több vállalat települ át Kambodzsába.   

“Development is about moving from low-value-added to high-value-added industries. Comparative advantage is dynamic, not static,” he said. As production costs rose in countries such as China, Thailand and Vietnam, more companies would relocate to Cambodia, he added.

Jó néhány autógyártó vállalat érdeklődött korábban már a kambodzsai összeszerelő üzem létesítésének feltételeiről, ám a kormány szigorú elvárásait nem sokan voltak hajlandóak teljesíteni.

A Koh Kong speciális gazdasági zónája – aho a Hyundai üzem is található – sokkal vonzóbb lehet mások számára is.

A Camko Motor Company vezetője, Young-dae Jo szerint a Koh Kong régió logisztikai költségei sokkal kedvezőbbek az ország más régióihoz képest, mivel közel fekszik Thaiföldhöz. Így az onnan érkező import alkatrészek sokkal kedvezőbb szállítási költséggel hozhatóak be, mintha az ország más területén keresztül folyna a szállítás.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei