A következő i20 a jelenlegivel azonos platformra épül


Az Indian Autos Blog értesülései szerint a következő, „IB” gyári kódnéven ismert i20 generáció bemutatása 2014. végén esedékes. A modell az i10 következő generációjának bemutatása után léphet porondra, mely szintén 2014-ben érkezik.

Az új i20-at nem szabad összekeverni a mostanában esedékes i20 modellfrissítésével, mely modell teszteléséről folyamatosan érkeznek újabbnál-újabb kémfelvételek.

A jelenlegi i20 a „PB” gyári kódnevet viseli, mely modell kozmetikai kezelése során az első és hátsó rész, valamint a beltérben a középkonzol és a műszerfal változik meg. Az új modell premierje várhatóan a márciusi Genfi Autószalonon lesz, mely után nem sokkal meg is kezdődik a frissített változat forgalmazása.

A következő generációs i20-ra azonban még legalább 3 évet várnunk kell, mely az információk szerint semmit sem hordoz majd magában a jelenlegi modellből. A folyékony szobrászat egy teljesen új, még erőteljesebb képviselőjeként fog bemutatkozni az autó, mely valószínűleg továbbra is megtartja az 1,2 literes Kappa erőforrást, ám a jelenleginél kifinomultabb dízelmotorok válthatják a jelenlegi egységeket annak érdekében, hogy azok teljesítsék az egyre szigorodó európai környezetvédelmi előírásokat. A piaci trendeknek megfelelően valószínűsíthető, hogy a hagyományos erőforrások mellett egy elektromos változat is készül az új kisautóból.

Az új i20 várhatóan nem lesz számottevően nagyobb, mint a jelenlegi modell. További részletek egyelőre nem ismertek, ám bőven van még idő a modell fejlesztésére, tesztelésére.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei