FRISS: Bemutatkozott az Elantra Coupe és a GT


Az Elantra kétségkívül a Hyundai egyik legjelentősebb modelljévé vált az elmúlt időszakban. Ennek a lendületnek kíván újabb lökést adni a mai Chicago-i Autókiállításon bemutatkozó két új változat: a kétajtós Coupe és az ötajtós GT.

Az Elantra új, kétajtós kivitele az Egyesült Államokban a Honda Civic és a KIA Koup ellen indul harcba. Motorterében az Amerikában már ismert takarékos 1,8 literes, 148 lóerős GDi motor dolgozik. A megnyerő kupéforma mellett tágas belteret ígér a főleg fiatal vásárlókat megcélzó új modellvariáns.  


A kupé folytatja a négyajtós változat által megkezdett utat, mely januárban elnyerte Amerikában az Év Autója címet.

„Tényleg minden elvárásunkat felülmúlta.” – mondta John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője.


A kupé mellett a Hyundai bemutatta az Elantra GT változatát is, amely a Ford Focus, Mazda 3 és a Volkswagen Golf modellekkel egy kategóriában indul. Az új változat gyakorlatilag megyegyezik az Európában már bemutatott i30 modellel, ám Amerikában a GT ugyanazzal az 1,8 literes motorral lesz kapható, amely a négyajtós, illetve kupéváltozatban szolgál.


A kompakt GT rövidebb, mint a kupé, vagy a limuzin, városban 8,4 litert, míg országúton 6 litert fogyaszt az ötajtós Elantra. Az új Elantra GT csomagtere akár 1444 literesre is növelhető a hátsó ülések ledöntésével

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei