Chung alapítványa megkezdte működését


A Mong-koo Chung alapítvány hátrányos helyzetű diákok tízezreinek segíthet a jövőben a Hyundai Motor Group elnökének 650 milliárd wonos (572 millió dollár) adománya révén.    

A szöuli központú alapítvány több, mint 10 ezer főiskolai diákot segít, aki az uzsorásoktól vagy bárkitől felvett hitelek magas törlesztéseit és kamatait képtelenek saját erejükből visszafizetni.

„Körülbelül 8 ezer főiskolást segítünk, akik takarékpénztáraktól, vagy uzsorásoktól vettek fel hitelt, amelyek átlagos kamata 39 százalékot tesz ki évente.” – mondta a Hyundai Motor Group illetékese.

„Úgy tervezzük, ezeket a hiteleket átkonvertáljuk olyanná, melynek éves kamata 6,5 százalékra csökken, az esedékes kamatot pedig a Kookmin Bank partnerünk kapná. 3,5 százalékot pedig a mi alapítványunk állna.” Ennek eredményeként a friss kölcsönök csupán 3 százalékos kamatterhet jelentenének a hátrányos helyzetben lévő tanulók számára.  

„Emellett 5000 további diákot választunk ki, akik nem hitelképesek, így ők is élvezhetik a kedvező hitelfeltételeket.”

Továbbá az alapítvány nemcsak főiskolai, hanem általános iskolás, középiskolás, illetve gimnáziumba járó diákokat is kisegít nemcsak a nagyvárosokban, hanem a vidéki településeken élők közül is.

Körülbelül 4000 árván maradt diákot szintén segít az alapítvány a programján keresztül.

„A kezdeményezésünk nemcsak arról szól, hogy pénzügyi segítséget nyújtunk a hátrányos helyzetű fiatalok számára, hanem arról, hogy segítsünk a jövő társadalmát” – tette hozzá a képviselő. „Az alapítvány a jövőben folyamatosan fejleszti programjait, melyekkel segítséget nyújthat a szegénységben élő diákoknak az előrejutásban.”

A diákok támogatása mellett a fiatal, 20, 30 éves vállalkozókat is segítenék a jövőben, bár erről konkrét számadatok nem állnak rendelkezésre.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei