A Hyundai csoport vezeti az amerikai autóipari teljesítménytáblázatot


A Hyundai csoport, vagyis a Hyundai és a KIA márkák vezetik a tavalyi év amerikai autópiacának teljesítménytáblázatát, amelyet az amerikai TrueCar.com magazin készített.

A magazin szerint a Hyundai és KIA márkák a 2011-es éves teljesítménytáblázat első helyezettjei. A táblázatban olyan területeket vizsgáltak, mint az értékesítési növekedés, piaci részesedés, valamint a márkahűség.

A Hyundai Motor Group két zászlóshajójának tekinthető két autómárka, melyek együtt a világ ötödik legnagyobb autógyártói, átlagosan „A-plus” értékelést kaptak a nyolc vizsgált kategória mindegyikében.

A Volkswagen AG és a Volvo Cars mindketten „A” minősítést szereztek, íg összesítésben második helyen végeztek.

Az oldal szerint a Hyundai és a KIA márkák termékei 1,13 millió példányban keltek el tavaly az USÁ-ban, amely 26,5 százalékos növekedés 2010-hez képest. Ezzel az eredménnyel a Hyundai első alkalommal szárnyalta túl a Nissan Motor eladásait Amerikában.

Az Év Autójának is megválasztott Hyundai Elantra és annak nagyobb testvére, a Hyundai Sonata idén is folytatja jó szereplését a világ egyik legnagyobb autópiacán.

Továbbá a magazin szerint a Hyundai által gyártott autók a leginkább gazdaságosak, megelőzve a Honda és a Toyota márkákat is.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei