Kijelölték a Hyundai német főnökét


Egy autókereskedésekkel foglalkozó német online szaklap értesülései szerint az eddigi Toyota egyik márkaképviseletét irányító Marcus Schrick lesz a Hyundai Motor Detchland új vezetője.  

Schrick az elmúlt időszakban tanácsadóként dolgozott, 2009. júliusáig vezette a Toyota olaszországi vállalatát, előtte pedig 2003-tól a japán márka német importőrének vezetője volt. Schrick pályáját 1988-ban a Ford kötelékében kezdte, kezdetben az európai központban, később Kölnben. 1992-ben az Audi márkához váltott, melyet 1995-ben követett a Volkswagen olasz értékesítési szervezete, az Autogerma. 1997-ben visszatért az Audihoz, ahol a márka ázsiai és óceániai régióért felelős értékesítési és marketingvezetőjévé vált.    

Schrick a korábbi vezérigazgatót, Werner Frey-t váltja, akit 2012. január 1-től az Emil Frey csoport egyik vezetőjévé neveztek ki. Ezen váltás során Frey a Hyundai Deutchland-dal és a Hyundai France-szal közösen alakítja ki a finanszírozási és az alkatrész üzletágat és képviselteti magát a felügyelőbizottságban is.

A feltörekvő koreai Hyundai 2011. novemberében jelentette be, hogy átveszi a német importőrtől a márka németországi értékesítését. 2012. január elsejével a koreai vállalat átvette az Emil Frey részesedését a vállalatban. A legnagyobb és legfontosabb importőr átvételével a jövőbeli szinergiákat kívánják erősebben kihasználni, amelyekkel gyorsabbá válhat az értékesítési és marketing hálózat.   

Forrás:  autohaus.de

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei