Kapacitásgondok miatt lassul az Elantra eladás Amerikában


A Hyundai Motor amerikai értékesítési részlege szerint az Elantra modell értékesítési növekedése a tavalyi 41 százalékról csökkenni fog a gyártási kapacitás szűkössége miatt.

„A növekedésnek csupán a termelési kapacitás szab gátat.„ – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America értékesítési elnök-helyettese egy interjúban.

A Hyundai az alabamai Montgomery-ben található üzeme termeli az Elantra és Sonata modelleket, melyekből 338 ezer készült az elmúlt évben, ami 10 százalékkal nagyobb, mint az üzem hivatalos kapacitása.

Tavaly az Elantra modellből 186361 darab kelt el az Egyesült Államokban, amely nagy szerepet játszott a Hyundai 2011-es 20 százalékos értékesítési növekedésében, melynek eredményeként összesen 645691 autó talált gazdára. Ezzel a márka az amerikai piac 5,1 százalékát szerezte meg tavaly, míg 2008-ban még csak 3 százalékát birtokolta a koreai márka.

„Ugyanannyi autót tudunk eladni, mint tavaly, a növekedési görbénk emelkedésének csak a gyártási kapacitás korlátja vethet véget.” – mondta.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei