A Hyundai tényleg 10 fokozatú váltón dolgozik


Amíg a vásárlók egyre inkább igénylik a hatékony és főleg gyors járműveket, az autógyártók főképp gazdaságosan üzemeltethető autókat mutatnak be. A Hyundai most megerősítette, hogy új, 10 fokozatú automata váltómű fejlesztésén dolgozik.

Habár a hírt valóban megerősítették, ezzel egy időben azonban nem közöltek további részleteket, így az sem biztos, mikor mutatkozhat be a váltómű, illetve az sem, melyik jövőbeli modellt szerelik fel ezzel az erőátviteli rendszerrel. Annyi bizonyos csupán, hogy a Hyundai a KIÁ-val közösen végzi a fejlesztést.

A koreai autógyártó nemrég mutatta be 8 fokozatú automata sebességváltóját, mely a 2012-es Genesis Sedan 3,8 literes V6 motorjával felszerelt kivitelében kapott helyet. A továbbfejlesztett erőátviteli rendszernek köszönhetően a jármű közel egy literrel kevesebbel beéri 100 kilométeren, mint a korábbi modell.

A most bejelentett 10 fokozatú váltóművel még gazdaságosabban üzemeltethető modellek jelenhetnek meg a kínálatban 2014 körül, melyek pozitív hatásai mind a vállalat szempontjából, mind pedig a fogyasztók szempontjából egyértelmű.

Forrás: rushlane.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei