Márkahűségben ismét a Hyundai az első


A Hyundai Motor Company áll a vásárlói márkahűség élén az Egyesült Államokban a J. D. Power kutatóintézet felmérése alapján. A felmérésből kiderül, hogy a Hyundai modellt vásárlók legnagyobb arányban vásárolnának ismét a márka modelljeiből.

A Hyundai Motor közreadott egy sajtóközleményt a J.D Power által, 33 márkát tartalmazó felmérése alapján, amelyben részletesen leírják, hogy a vásárlói márkahűség 64 százalékos aránya a márka Elantra és Sonata modelljeinek népszerűségének köszönhetően meghaladja a BMW, Mercedes-Benz, Lexus  és más márkák újravásárlási arányát. A felmérésben a Ford és Honda 60 százalékot szerzett, őket a KIA és a BMW követi 59 százalékkal.

A felmérést több mint 70 ezer vásárló megkérdezésével végeztek, akik mind a tavalyi év során vásároltak új autót.

„A vásárlók egyre nagyobb arányban tekintenek minőségi termékként a Hyundai-ra. A minőségellenőrzés továbbra is a legnagyobb elsőbbséget élvezi a márka növekedése során is.” – szögezte le a Hyundai Motor a nyilatkozatban. A Hyundai jelenleg rekordszintű 9,2 százalékos részesedéssel rendelkezik az Egyesült Államokban, míg tavaly még csupán 7,9 százalékos volt ez az arány.  

A vállalat lépésről lépésre igyekszik feljebb tornázni a márka hírnevét.

A Hyundai Elantra modellje nyerte idén a 2012-es Év Autója díjat, melyet a Detroit-i Autószalonon jelentettek be. A díj megkoronázta az Elantra tavalyi 40 százalékos eladási növekedését, mellyel a modell Amerika harmadik legnagyobb példányszámban eladott kompaktautójává vált és lekörözte a Toyota Corollát, és a Honda Civicet is. a Hyundai idén 500 ezer új autót kíván eladni az Egyesült Államokban és a későbbiekben akár 1 millió is a tervek között szerepel.

John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője gyorsan a piac értékes szereplőjévé vált és nemsokára a világpiac egyik vezető márkájává válik.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei