Sarkvidéki teszten az ix45


A legfrissebb kémfotók tanúbizonysága szerint a Hyundai mérnökei – ahogy az lenni szokott – az utolsó pillanatokat is kihasználják a 2013-es Hyundai ix45/Santa Fe teszteléséhez. Ezúttal Skandináviában, nem messze az Északi Sarkkörtől kapták lencsevégre az új modell prototípusát.


Az autót érthető módon teljes álcázás fedi, ami nemcsak annak köszönhető, hogy Skandináviában jelenleg nagyon hideg van. Az erős álcázás ellenére azért egy keveset mégis megtudhatunk az új modell várható kinézetéből: az első lökhárító vízszintesen három részre osztott hűtőrácsa hasonló a jelenlegi modell orrkiképzésével. Ebből arra lehet következtetni, hogy a modell formája a korábbi generáció továbbgondolásával született, így nem várhatunk drámai változást.


Az új Santa Fe/ix45 felszereltségéhez hozzátartozik majd egy harmadik üléssor, mellyel további két személy szállítására nyílik lehetőség. Az új modell motorpalettája egyelőre ismeretlen, bár a pletykák szerint a motortérbe bekerül a 2 literes, turbófeltöltős GDi egység 274 lóerős teljesítménnyel és 364 Nm maximális forgatónyomatékkal.


Az új modell áprilisban, Santa Fe néven mutatkozik be a típus egyik legnagyobb felvevőpiacán, az Egyesült Államokban, a New York-i Autókiállításon. Európai premierje ezt követően, talán az őszi Párizsi Autószalonon lesz.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei