Kanadában is a Hyundai Elantra lett az Év Autója


Torontóban, a Kanadai Nemzetközi Autókiállítás keretei között jelentették be, hogy a dél-koreai Hyundai márka Elantra modellje kapta a 2012-es Év Autója díjat. A döntőbe került három jármű között az Elantra mellett az Accent is szerepelt.   

Az Elantra győzelme nem az első ilyen jellegű elismerés, hiszen egy hónappal korábban a Detroit-i Autószalonon szintén ez a típus kapta a 2012-es Észak-Amerikai Év Autója kitüntetést, megelőzve a Ford Focust, illetve a Volkswagen Passatot.

Steve Kelleher, a Hyundai Auto Canada elnöke szerint a díj „igazolja a Hyundai mérnökeinek és formatervezőinek a projektbe fektetett erőfeszítését.”

Hozzátette, a vállalat az autó megalkotásakor a kompakt szedánok újragondolását tartották szem előtt, mely magában foglalja a jármű stílusát, minőségét, biztonságát és gazdaságosságát.

Négy éven belül az Elantra második modell, mely megkapta ezt az elismerést – 2009-ben a Genesis luxuslimuzin kapta meg ugyanezt az elismerést. (ugyanebben az évben kapta meg a Genesis az Egyesült Államokban is az Év Autója címet)

Az Elantra mellett a Volkswagen Touareg TDI Clean Diesel lett az év terepjárója, míg a Hyundai Velostert a Legjobb Formaterv díjával jutalmazták.

Az Elantrát Kanadában 1,8 literes hengerűrtartalmú négyhengeres, közvetlen befecskendezéses (GDi) benzinmotorral forgalmazzák, melyet hatfokozatú manuális, illetve hatfokozatú automata váltóművel szerelnek fel a Hyundai Egyesült Államokban található gyárában.

Kanadában 2011. során az Elantra modellből összesen 44930 darab kelt el, mellyel az ország második legnagyobb darabszámban értékesített típusává vált.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei