Új koreai egyterű érkezik


Nemrég közöltem kémfotókat a Hyundai i30 alapjaira épülő egyterűről, amelyet éppen a sarkvidéken tesztelnek. Már abban a beszámolóban is megemlítettem, hogy valószínűleg a KIA testvérmárka kínálatában is megjelenik a modell. Íme az első fotók az új KIA egyterűről.

A KIA minden bizonnyal piactól függően Carens, illetve Rondo néven fogja bemutatni az autót, melynek formaterve az erős álcázás ellenére is jóval visszafogottabbnak tűnik, mint Hyundai testvére. A Hyundai hátsó oldalajtaján ugyanis jellegzetesen törik meg az oldalvonal, ám ez a mostani kémfotókon nem látszik, szemben a hűtőrács jellegzetes, az új KIA modellekre jellemző tigrisszáj motívumával, amely alapján a modell hovatartozása egyértelművé válik.


Akárcsak a Hyundai egyterűről, az új KIA modellről sem állnak még részletes információk rendelkezésre. A hírek szerint azonban a KIA változat mindenképpen kétféle üléselrendezéssel lesz kapható: ötüléses, illetve hétüléses változatban.


Mivel a modell alapja az i30/Ceed, így várhatóan a motorpaletta is megegyezik majd azokéval. Így a várhatóan 2013-ban bemutatkozó egyterű modellpárost az erősebb 1,6 literes benzines, illetve dízelváltozatok mozgatják majd, ám nem elképzelhetetlen egy hibridváltozat megjelenése sem.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei