Sportos modellek készülhetnek a Hyundai-nál


A Hyundai az i30 sportváltozata mellett az i40 egy erősebb változatának bevezetésén is gondolkodik, legalábbis erről számolt be a vállalat egy vezető beosztású képviselője.

Allan Rushforth, a Hyundai Europe vezetője az új i30 angliai bevezetése kapcsán beszélt arról, hogy a márka európai terjeszkedésének lényeges eleme a különleges változatok bemutatása is.

„Egy Hyundai GTI? Ez nemcsak a kompakt i30-nál, de a középkategóriás i40-nél is szóba került.” – mondta Rushforth. „Szóba kerültek ilyen jellegű autók és a jövőben olyan autók bemutatását tervezzük, amelyek nem csupán erősebbek, de fejlettebb futóművel és ezzel együtt közvetlenebb kezelhetőséggel is rendelkeznek.”   


Rushforth szerint a Hyundai-nak szüksége van ilyen autókra, melyek a jó értékarány, megbízhatóság és gazdaságosság mellett életet visznek a kínálatba.

A Hyundai nemrég bejelentette, hogy a Veloster sportkocsi Turbo változatát Európában idén nyártól lehet megvásárolni. A Velosterben eddig kapható 1,6 literes, négyhengeres, közvetlen benzinbefecskendezéses Gamma erőforrásához turbófeltöltőt illesztettek (T-GDi), mely első alkalommal jelenik meg sorozatgyártásban a Hyundai kínálatában. Rushforth hozzátette, hogy a vállalat nyitott a turbófeltöltővel rendelkező járművek felé.   


„Felismertük a lehetőséget a turbófeltöltő által kínált alacsony károsanyag-kibocsátásban és alacsony fordulaton jelentkező teljesítményben.” – mondta Rushforth. „Dolgozunk a technológia tökéletesítésén, követjük a fejlődését. Emellett ha fenntartási költségeket is nézzük, egyértelműen meg kell tartanunk a magas fordulatszámon működő benzines szívómotorokat is.”

Rushforth utalt arra is, hogy a vállalat 2013-tól a turbómotoros motorral felszerelt modellek kínálatát bővíteni fogja, amikor is a Velosterben tavaly bemutatott saját fejlesztésű duplakuplungos automata sebességváltók szélesebb körben elterjednek a kínálatban.

„A Veloster a duplakuplungos technológiánk első lépése volt. Remek kiindulópont számunkra, hogy megvizsgáljuk, miként lennénk képesek adaptálni további modellekben.” – tette hozzá Rushforth.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei