A Harman szállítja a Hyundai Lexicon audiorendszerét a jövőben


A dél-koreai Hyundai megállapodott a Harman céggel, melynek értelmében az szállítja a Hyundai új modelljeinek audioberendezéseit, mellyel a Hyundai újabb vevőket toborozhat a luxusautók szegmensében.

A világ egyik vezető prémium audio és infotainment rendszereinek gyártója, a Harman nemrég bejelentette, hogy szerződést kötött a Hyundai Motor Company-val, melynek értelmében a Lexicon márkájú prémium audiorendszereit a világ számos régiójában értékesítendő 2014-es Genesis modellbe a cég szállítja.

Ez a megállapodás a Hyundai és a Harman 14 éves kapcsolatának folytatása, melynek során a Harman világszerte 16 Hyundai és KIA modell audioberendezéseit szállítja. A Harman a világ legnagyobb prémiummárkájú audioberendezéseinek beszállítója, melynek eredményeként jelenleg mintegy 25 millió járműben szól valamely Harman termék.  

A következő generációs Hyundai Genesisben 17 hangszórós prémium Lexicon hangrendszer lesz, melyet a Lexicon mérnökei által tervezett legújabb térhatású technológia egészít ki. A termék fejlesztése során a Harman természetesen szorosan együttműködik a Hyundai mérnökeivel is annak érdekében, hogy egyrészt illeszkedjen a jármű belső kialakításához, illetve hangzása, kezelése megfeleljen a legkritikusabb vásárlók igényeinek is  

A megállapodás keretén belül a Harman további 140 millió dolláros bevételre tehet szert a Genesis program 5 éves időtartama alatt.

„A Harman a Hyundai egyik kiemelten megbízható beszállítója volt eddig is, és örömünkre szolgál, hogy minekt választottak az új Genesis modell esetén is.” – mondta Dinesh C. Paliwal, a Harman ügyvezető-elnöke. „Ez a megállapodás megerősíti a kapcsolatunkat a Hyundai Motor Company-val, mely folytatja növekedését a luxusautók piacán.”

A Harman jelenleg több, mint 75 embert foglalkoztat Dél-Koreában,  a mérnöki munka mellett az eladás és a marketing területén. Nemrég a Harman bemutatta technológiáját a HKMG fejlesztőközpontjában, melyen több, mint ezer ember vett részt, valamint megjelent a menedzsment is. Ez az esemény a Harman stratégiai partnerként elismert értékét is jellemzi a Hyundai számára, hiszen így a jövő audio és infotainment rendszereit közösen fejleszthetik.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei